Фондация "Проект Северозапад" започна работа по проект "От Мездра за Мездра"

Фондация "Проект Северозапад" започна работа по проект "От Мездра за Мездра"

В началото на месец септември Фондация "Проект Северозапад" започна работа по проект „От Мездра за Мездра“ с финансиране от програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”.

Целта на проекта е да развие и подкрепи дарителската среда на региона чрез различни дейности, насочени към създаване на Фонд, подкрепящ местни каузи. Към фонда ще бъде изграден публичен съвет, който ще гарантира прозрачност на набираните и изразходваните средства, ще взима решение за разпределяне на набраните средства, ще определя посоките за развитие на Фонда. Средствата за Фонда ще се набират от граждани, местен бизнес и компании, опериращи на територията на града и общината.

Паралелно с това екипът ни ще работи с ученици от две училища в Мездра - ОУ “Христо Ботев“ и СУ „Иван Вазов“. Заедно с тях ще преминем през темите за дарителството, доброволчеството и подкрепата на обществено значими каузи. Ще работим по създаване на доброволчески групи в училищата. През цялата учебната година заедно с учениците ще извървим пътя от идеята до планирането на техен собствен благотворителен проект, който ще бъде реализиран в края на учебната година.

Logos Ver 1Подкрепата за Фондация "Проект Северозапад" е осигурена по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация "Проект Северозапад и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

Снимка: Община Мездра

Дарителски фонд "За Мездра" © 2024 Фондация "Проект Северозапад". Всички права запазени!