Дарителски фонд ще подкрепя талантливите деца на Мездра

Дарителски фонд ще подкрепя талантливите деца на Мездра

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките – това е каузата, с която стартира дарителският фонд „За Мездра“.

Дарителски фонд „За Мездра“ бе учреден през октомври 2021 с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото наследство на региона. Инициатор за създаването на фонда е Фондация „Проект Северозапад“, която от пет години развива устойчиви услуги в региона чрез патронажна кухня за възрастни и самотни хора, трудотерапевтична работилница и др.

„Бъдещето на Мездра са децата. Само за изминалата учебна година 116 деца, ученици от училищата в Мездра са медалисти на национални и международни състезания в областта на науките, езиците и изкуствата. Считаме, че подкрепата за талантливите и надарените деца е подкрепа за бъдещето на региона!“- коментира Яна Рупева, директор на Фондация "Проект Северозапад“.

Първата дарителска кампания на фонд „За Мездра“ има за цел да осигури средства за:

  • 10 Стипендии за отлични ученици от Мездра, с изявени постижения в областта на науката ( 10 месеца по 100 лв.)
  • 5 Стипендии за ученици, изявени в областта на изкуствата (10 месеца по 100 лева)
  • 2 Стипендии за студенти 1 курс, с отличен успех (10 месеца по 500 лв.)

Средствата се набират от частни и корпоративни дарители.

Можете да подкрепите каузата по няколко начина: като изпратите текст DMS ZA MEZDRA на кратък номер 17 777, чрез онлайн дарение в Платформата.бг, чрез дарителските кутии, поставени в магазини в град Мездра, както с дарение директно по банковата сметка на фонда:

За Мездра
BG44UNCR70001524524222
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Дарителски фонд „За Мездра“ се управлява от Публичен съвет, в който участват авторитетни хора от общината, гарант за добросъвестното разпределяне на даренията. В случай, че бъде набрана по-голяма от заложената сума, средствата ще бъдат разпределени на конкурс, след допълнително решение на Публичния съвет. В случай, че бъдат набрани по-малко от планираните средства, ще бъде намален броят и размерът на планираните стипендии.

Целта ни е да се обединим в полза на децата и бъдещето на Мездра!

Научете повече за Фонда на сайта: zamezdra.severozapad.net

Последвайте ни във фейсбук: zaMezdra

 

Дарителски фонд „За Мездра“ е създаден по проект „От Мездра за Мездра“, финансиран по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация „Проект Северозапад“  и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори”.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. За повече информация: www.us4bg.org

Дарителски фонд "За Мездра" © 2024 Фондация "Проект Северозапад". Всички права запазени!